Látogatás Kolozsváron – 2018. november

Az eseményhez tartozó fotógaléria a képre kattintva érhető el.

Iskolánk 2018 novemberében az Erasmus+ óvodai-iskolai partnerségek projekt nyerteseként 10 fővel és 3 terápiás kutyával a Kolozsvári Kozmutza Flóra Hallássérültek Speciális Iskolájában tett látogatást.

A szakmai út célja a kolozsvári iskola
Információs, kommunikációs technikák segítségével végzett fejlesztés c. projektjének megismerése volt.

A látogatás során iskolánk kutyaterápiás foglalkozásokat tartott a speciális iskola diákjainak. 
A módszert Romániában nagyon kevesen ismerik, így a diákok és a tanárok is kíváncsian várták
a csoportos foglalkozásokat. A gyerekek boldogan és motiváltan vettek részt a fejlesztéseken, amiket inkább játéknak, mint tanulásnak tekintettek. Fantasztikus volt látni, azt a szeretetet, amivel kutyáinkat körülvették.

A szakmai út hetének utolsó napján bemutatót tartottunk hasonló speciális intézmények tanárai, tanulói, a helyi egyetem pszichológia szakos hallgatói és többségi iskolák érdeklődő szakemberei előtt. A körülbelül kétszáz fős közönség soraiból természetesen nem hiányoztak a szülők sem.
A bemutató során azokkal a technikákkal igyekeztünk megismertetni közönségünket, amivel kutyaterápiás foglalkozások keretében, a sajátos nevelési igényű gyermekeinket fejlesztjük tanórákon és szabadidős tevékenységek keretében.

Az interaktív gyakorlat előfutára volt annak a közös szakmai munkának, melynek folytatására 2019 májusában kerül sor a pécsi Éltes EGYMI-ben.

Tavasszal a kolozsvári iskola 10 pedagógusa tesz majd látogatást iskolánkban.

A látogatás célja, hogy részletesebben megismerjék azt a fejlesztő munkát, amit terápiás kutyáink segítségével már évek óta végzünk az intézményegységek területein.