Állatok projekthét – 2019. március

 

A képre kattintva elérhető a bejegyzéshez kapcsolódó képgaléria

„Állatok” projekthét keretében tanulóink látogatást tettek a helyi állatmenhelyen.
A gyerekek vállalták, hogy segítik a menhelyen örökbefogadásra váró, illetve örökké ott lakó állatok életkörülményeinek javítását. Ennek érdekében a telep dolgozóinak felügyelete mellett meszeltek, söpörtek, terepet rendeztek, illetve segítették a telep munkatársainak mindennapos tevékenységét.

A munka befejezése után kutyákat sétáltattak, illetve lehetőség volt lovaskocsizásra. A közösen végzett munka segítette a gyerekek együttműködését és segítette a felelős állattartás megértését. Közvetlenül megtapasztalták, hogy munkájuk milyen hatással van az ott élő állatok mindennapjaira, s ezzel a tevékenységgel közelebb kerültek a munka világához. Kipróbálhatták fizikai erejüket, munkabírásukat, monotóniatűrésüket, vagyis az elvégzett munka önmaguk jobb megismerését is segítette.
A menhelyen töltött időről kisfilmet készítettek, melyről az iskolában, foglalkozások keretében beszélgettek és rajzoltak.

A projekthét lezárásaként farsangi mulatságot szerveztünk, ahol a gyerekek különféle állatok bőrébe bújhattak. A jelmezeket a gyerekek készítették, tanáraik segítségével. A projekt keretében versenyt hirdettünk a készítésre és a beöltözésre. A verseny valamennyi résztvevője jutalomban részesült.