Iskolanyitogató projekthét – 2019. április

2019 áprilisában tartották a partnerség iskolái „iskolanyitogató” projekthetüket.
A projekthét különféle rendezvényei gyermekcentrikus, játékos programok keretében a jövendő előkészítős és első osztályos gyerekekkel és szüleikkel igyekeztek megismertetni az iskolában folyó fejlesztő munkát.A programok a „tavaszi zsongás” jegyében lettek meghirdetve.
A különféle állomásokon kézműves foglalkozásokon tavaszi virágokhoz kapcsolódó alkotásokat készítettek a gyerekek, szüleikkel együtt.

A mesesarok átmenetet kínált az óvodai foglalkozások és az iskolai tanórák között.
A mozgás világába a fejlesztő gyermekjóga és okostorna kínált betekintést a gyerekek és a szülők részére. Végül, a rendezvény lezárásaként, tavaszi táncház várta az érdeklődő gyerekeket és szüleiket.

Az iskolanyitogató rendezvényre meghívást kaptak a város köznevelési intézményeinek szakemberei is. A szakmai napokkal egybekötött rendezvényen az Éltes EGYMI beszámolt
a szakmai útról, és kisfilm segítségével bemutatta a megismert új terápiát. A játékos, kötetlen hét utolsó rendezvénye a szülők és pedagógusok számára megrendezett workshop volt. A látogatók itt megismerkedhettek az Erasmus+ iskolai óvodai partnerségek pályázat célkitűzéseivel és eddigi eredményeivel. Előadások és filmvetítések segítségével bemutattuk azokat a terápiákat, melyek segítik az SNI-s gyerekek fejlesztését a partnerség intézményein belül. Végül az érdeklődő szülők és gyerekek élőben is kipróbálhatták az intézményekben folyó terápiás foglalkozásokat.

 

Az eseményhez tartozó fotóalbumok az alábbi linkeken érhetők el: