„Kresztáblák hete” – 2019. december

„Kresztáblák hete” projekthét keretében
a gyerekek különböző játékos tevékenységek keretében megismerkedtek a különböző kresztáblákkal.


A magyar iskola kutyaterápiás foglalkozások keretében tanította a gyerekeket a táblák jelentésére, a szlovák és a szlovén iskola animációs filmeket nézett ebben a témában. A pécsi iskola diákjai egy kisváros makettjét készítették el, és az utcákat rakták tele KRESZ-táblákkal.

A szlovén iskola játékszőnyegen helyezett el általuk készített KRESZ-táblákat, majd játék autókkal bejárták a közlekedési útvonalat.

A szlovák iskola a tornateremben állított fel rögtönzött kresz pályát KRESZ-táblákkal, és a gyerekek ezen gyakorolták a táblák ismeretét. Az iskola a gyakorlás során drámapedagógiai módszereket és eszközöket is felhasznált. Az erdélyi iskola diákjai KRESZ-táblákat készítettek, és a táblák segítségével a gyerekekkel közösen közlekedési útvonalat terveztek, illetve IKT-s eszközök segítségével interaktív feladatokon keresztül tanították a táblák forgalmat irányító jelentését.

A táblák megismerése után minden iskola foglalkozások keretében különböző alapanyagokat és eszközöket felhasználva elkészítette saját KRESZ-tábláit. A szlovén iskola hungarocell és kartondoboz maradékokat használt fel az elkészítéshez, majd egy közlekedési szőnyegen helyezték el az elkészült táblákat.

 

Az eseményhez tartozó fotóalbumok az alábbi linkeken érhetők el:

Sepsiszentgyörgy (Románia)

Pécs (Magyarország) 

Királyhelmec (Szlovákia) 

Lendva (Szlovénia)