Megerősített tanárok: találd meg a motivációdat és energiádat

Erasmus program keretein belül Spanyolországban Megerősített tanárok: találd meg a motivációdat és energiádat című kurzuson vehettem részt Barcelonában. A képzés során rengeteg stresszkezelési technikát sajátítottunk el, továbbá az önbizalmunk növelésével, saját magunk elfogadásával is foglalkoztunk. Látogatást tettünk a Nemzeti Múzeumban és egy helyi jóga stúdióban, ahol szintén színes feladatokkal fedeztük fel a saját érzelmeinket.

            A tanfolyam összesen 6 napig tartott, minden napra jutott érdekesebbnél érdekesebb feladat. Több szituációban az oktatóm igyekezte elérni azt, hogy kilépjünk a komfort zónánkból és úgy oldjuk meg a különböző feladatokat. A változatosság jegyében a képzést vezető úgy vélte kilépve a tantermi körülmények közül új inspirációs helyzetbe tudunk kerülni. Ebből az okból kifolyólag látogattunk el a Nemzeti Múzeumba, illetve egy helyi jóga stúdióba. Első feladatok egyike az volt, hogy bármelyik pillanatban érezzük és tudjuk az energiaszintünket ezt kellett mindig máshogy kifejezni például hangadással, mozdulattal, vagy vegyítve. Önmagunk prezentálása is fontos szerep volt, mivel nekünk kellett rájönnünk a saját magunk munkájának milyen öröme is van. A rigid gondolkodásunkat különböző ábrázolási gyakorlatokkal oldottuk, ilyen például egy szív formából mást kellett alkotni, mint ami megszokott.

A szervezők igyekeztek minket minél jobban belevonni a tanfolyamba, minél interaktívabban teljen az idő. Az összes résztvevő bemutatta a saját intézményük sajátosságait, nehézségeit.

A szállásom a belvárosban volt megtalálható, nem messze a képzőintézménytől összesen 4 metro állomásra. Mindennap könnyen sikerült eljutni az oktatásra. A tömegközlekedés legjobb formája véleményem szerint a metro, könnyű, átlátható és gyakran közlekednek. A buszos utazást sajnos több esetben eltévesztettem, mert számomra nem volt egyértelmű a járatok kiírása.

Az időjárás szerencsés volt számomra, összesen 1 napon esett, de sajnos fürdéshez nem volt ideális a hőmérséklet.

            Az oktatók mindennap gondoskodtak róla, hogy az oktatás után szabadidőnkben hasznos programokon vehessünk részt. Első napon kaptunk nevezetességekről térképet és részletes leírást, továbbá szerveztek nekünk egy belvárosi idegenvezetést Gaudi híres épületeit bemutatva.

            Szabadidőmben igyekeztem mindent megtekinteni, amit javasoltak számomra. Kedvenc nevezetességeim közé tartoztak a Sagrada Família, Picasso Múzeum és Tibidabo, ahonnan egész Barcelona tengerpartjával együtt belátható volt. A város jó lehetőséget biztosít a turisták számára, mivel több esetben szembesültem azzal, hogy akárhova mentem a városban szebbnél- szebb látványosságokkal találkoztam.

            Összességében nagyon tanulságos utazáson vehettem részt és ezért hálás vagyok, hogy ezen a tanfolyamon szakmai fejlődést érhettem el.

 

Maródi Veronika

 

 

Fényképek