Gombagyűjtés, feldolgozás, tartósítás Királyhelmecen

2022.10.17. – 10.21.

 

Környező természetünket nagyrészt erdők, rétek és mezők borítják. Ebben az időszakban nemcsak kirándulni, sportolni, hanem gombászni is kimennek a természetbe az emberek. Az ERASMUS+ MAGONC program keretében iskolánk diákjaival kimentünk a gyönyörű természetbe és gombákat gyűjtöttünk azzal a céllal, hogy az összegyűjtött finomságokat utólag feldolgozzuk és tartósítsuk. A tanulók különböző gombafajtákat azonosíthattak egy internetkapcsolattal rendelkező táblagép és egy gombaaplikáció segítségével, amely több mint 200 leggyakoribb gombafajtát tartalmazó részletes atlaszt tartalmaz részletes leírással. Iskolánk tanulói ezeket a gombákat megtisztították, felvágták, majd szárították, hiszen a gomba nemcsak hőkezelt formában tartósítható és felhasználható. Az így szárított gombát hosszú távú tárolásra szánjuk, így ezt követően nemcsak az ünnepi asztalon, hanem egész évben a mindennapokban is megjelenik az asztalunkon.

 

fényképek