Négy ország találkozója – Biztonság az interneten – 2022. április

A tevékenységek, amellett, hogy a saját internethasználat jellemzőinek feltárását, az internetes élmények előhívását célozzák, az internetezéshez kapcsolódó szabályok betartásának fontosságáról szólnak. Azt tudatosítjuk- megelőzés céljából-, hogy biztonságunk érdekében be kell tartanunk az internetezéshez kapcsolódó szabályokat.

Az internetes kommunikációban a magánszféra, a megfelelő adatvédelem, az eszközünk védelme mellett az internetezés során felmerülő helyzetekben a felnőttek (szülő, pedagógus) bevonásának fontossága is hangsúlyt kap.

A diákokban – a veszélyek felismerése mellett – erősödjön az internet használatának pozitív hozadéka.

Alkalmazott módszerek, eljárások és technikák: szóbeli kommunikáció módszerei (beszélgetés, heurisztikus beszélgetés, prezentáció, demonstráció, problematizálás), aktív-részvételi módszerek (interakciós tevékenység a kollégákkal), irányított megfigyelés, brainstorming, szemléltetés, esettanulmány, kérdőív – teszt elvégzése, megtekintése, audiovizuális mellékletek megtekintése (oktatófilmek feladatlapok, filmrészletek, PPT prezentációk stb.), plakátok készítése.

 

Bemutatók, kiállítás, előadás Erdélyben

Intézménylátogatás Erdélyben

Biztonság program megvalósítása Erdélyben